Švédský koláč
16.10.2008 08:14Výzva: pište své recepty, na stránky je dám pod vaším jménem, stačí poslat přes "pošlete vzkaz".
Suroviny:
Na suchou směs:
- 3 šálky polohrubé mouky
- 3/4 šálku cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
Na náplň: - 3 měkké tvarohy
- 3 celá vejce
- 3/4 šálku cukru krupice
Postup přípravy:
V první míse promícháme suchou směs z výše uvedených surovin.
V druhé míse umícháme z tvarohu (někdy dávám místo jednoho tvarohu jogurt Activii, je to pak jemnější), vajec a cukru řídkou náplň. Dva hrnky sypké směsi se vysypou na pomaštěný plech. Na sypkou vrstvu nalijeme řídkou tvarohovou náplň a povrch posypeme zbytkem práškové směsi. Povrch poklademe ještě plátky másla nebo pokrmového tuku (asi 80 g). Dáme péci do mírně vyhřáté trouby na 30 - 45 minut.
Koláč je vynikající a velmi rychlý, za deset minut ho máte v troubě.

Autor: Štolfová Monika
———
Zpět